Královské burčákobraní 2021

V sobotu 11. září se v Radotíně koná Královské burčákobraní. Jde o dvě spojené akce, kromě zurčivého mladého vína dorazí i průvod s Karlem IV. 

Slavnost pořádá Městská část Praha 16 ve spolupráci s Českým archivem vín. Pro letošní rok platí nová bezpečnostní a hygienická opatření. Akce bude od 11 do 22 hodin zpoplatněna a přístup na akci bude možný dvěma hlavními vstupy, od radnice z ulice Václava Balého a z Loučanské na úrovni prvního stupně základní školy. 

Jak doložit bezinfekčnost
Návštěvníci u vstupu doloží negativní PCR test starý nejvýše 7 dní, negativní antigenní test z posledních 72 hodin, prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covid-19 v době ne delší než 180 dnů před konáním této akce nebo očkování proti covidu-19 (od poslední dávky vakcíny musí uplynout nejméně 14 dní). Podmínky testování se nevztahují na děti školního věku, tedy do 15 let.

Placení
Vstupné na Královské burčákobraní je stanoveno na 50 korun, děti do 18 let jdou zdarma. Kdo bude mít zaplacené vstupné, obdrží speciální náramek, který si ponechá po celou dobu konání akce. 

Třetí vstup bude u lávky, na úrovni ulice Nad Berounkou. Využijí ho ti, kteří budou mít na ruce náramek, a tedy už splnili protiepidemická pravidla a mají zaplacené vstupné. 

Testovací stan
Antigenní test bude možné podstoupit přímo v testovacím stanu, který bude umístěn v Loučanské ulici. Zájemce předloží kartičku zdravotní pojišťovny a vyplní registraci jako před klasickým testováním na jiných místech. Potvrzení o výsledku bude k dispozici do několika minut. 
 
Doprava
  • Ulice Václava Balého, náměstí Sv. Petra a Pavla a část Loučanské ulice budou neprůjezdné. Objízdné trasy jsou vedeny Ježdíkovou a Felberovou
  • Pro cyklisty přes ulici Výpadová a K Přívozu. 
  • Chodci budou moci areál obejít zkratkou mezi knihovnou a ulicí Nad Berounkou. 
Program
11:30: Příjezd části královského průvodu s korunovačními klenoty
11:45 Příjezd císaře s družinou (rychtářův uvítací proslov a předání klíče od města, císařské obnovení městských práv, hold císaři – Divadelní spolek Gaudium)
14:00 Cimbálová kapela pana Kováče
15:00 v malém stanu v ul. Václava Balého – pohádka Divadla Toy Machine: Pinokiova dobrodružství
16:00 Prague Rhythm Kings – swingová kapela
18:00 Vyhlášení účastnické ankety o nejchutnější burčák s předáním věcných cen
18:30 Petr Váňa ml. – akustická kytara
19:30 Harry Band – rocková kapela

Pozvánka na Královské burčákobraní, 11.9.2021
Zveřejněno: 10.09.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 7208 x