Radnice vydražila pozemek v Ametystové

Veřejná dražba formou licitace stavebního pozemku o výměře 1682 metrů čtverečních přinesla do radotínského rozpočtu částku ve výši 24,5 milionu korun. Minimální nabízená cena stanovená znalcem činila 14,2 milionu korun, účastníci dražby museli složit kauci 500 tisíc korun. Do dražby se přihlásili čtyři zájemci, licitace trvala necelých 40 minut a rozhodlo až v pořadí sté navýšení částky.

Parcela v majetku Městské části Praha 16 se nachází v Ametystové ulici. Dražila se jako celek složený z šesti částí. V současné době je využíván jako parkoviště a částečně jako zahrada. „Část prostředků získaných v licitaci využijeme na koupi a úpravu objektu staré nádražní budovy, kterou chceme získat od Správy železnic. V budově chceme zřídit služebnu městské policie a úřadu práce,“ říká Karel Hanzlík, starosta Radotína.
 
Na dražené pozemky úřady v roce 1989 vydaly stavební povolení pro stavbu prodejny. Ze záměru však sešlo, na místě vznikla pouze mohutná opěrná zeď. „Prodej formou dražby jsme již v minulosti využili. Veřejná licitace ale u nás měla premiéru,“ uvádí Petr Šiška, radotínský radní, který má veřejné zakázky ve své gesci.





Související články: 
Radotínská radnice bude veřejně dražit pozemek za více než 14 milionů
Proběhla první internetová dražba
Zveřejněno: 29.09.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1958 x