Vítáme malé Radotíňáky

Čyřiadvacet dětí se dnes na radotínské radnici zúčastnilo slavnosti vítání nových občánků. Rodiče se zapsali do pamětní knihy a z rukou starosty Karla Hanzlíka si převzali zlatý přívěsek, pamětní knížku a maminky květinu.

Akce se uskutečnila v průběhu dopoledne na radotínské radnici. Starosta všechny nové občánky jmenovitě přivítal. Rodičům popřál, aby se jim podařilo vychovat své děti tak, aby byly hrdé na ně i svou krásnou vlast. Připojil přání, aby rodiče měli hodně životních sil, trpělivosti i radosti při výchově svých ratolestí. „Od malička potlačujte v dítěti sobeckost, panovačnost a nafoukanost, ani blahobyt ho neučiní šťastným. Naopak, k jeho spokojenosti povede rodinná pohoda, kamarádství a pocit, že ho okolí potřebuje, máte ho rádi a respektujete ho,“ dodal Hanzlík. Na závěr dodal, aby noví radotínští občánci vyrůstali do krásy, síly a dělali rodičům jen radost. 

Aby se všichni pohodlně vešli, uvítací obřad se uskutečnil na čtyřikrát. A ani tentokrát nechybělo vystoupení Berušek z mateřské školky Hastrmánek na náměstí Osvoboditelů. Školkáčci se pod vedením paní učitelky pochlubili nastudovaným recitálem, v němž ústřední téma hraje miminko a jeho maminka. 

Zveřejněno: 24.11.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 813 x