Únorové zasedání zastupitelstva schválilo vyrovnaný rozpočet na rok 2023

Třetí řádné jednání Zastupitelstva městské části Praha 16 se konalo v aule místní základní školy v pondělí 6. února. Hlavním bodem programu byl návrh rozpočtu Městské části Praha 16 a jeho střednědobý výhled do roku 2028. Na rok 2023 byl rozpočet schválen jako vyrovnaný, na straně příjmů a výdajů shodně ve výši necelých 142 milionů Kč.

Rozpočtové příjmy jsou tvořeny převážně přijatými transfery od hlavního města a ze státního rozpočtu na činnost samosprávy a na přenesený výkon státní správy. Vlastní příjmy se očekávají prakticky ve stejné výši jako v minulých obdobích. Jedná se zejména o výtěžek z nájmu bytového fondu a komerčních ploch, vratka daně z nemovitosti, poplatky za zábor veřejného prostranství, správní poplatky, příjmy z vydobytých prostor, místní knihovny a pečovatelské služby.


Zasedání Zastupitelstva městské části Praha 16 se konalo 6. února 2023. Schválilo vyrovnaný rozpočet 

Běžné výdaje jsou oproti roku 2022 navýšené, a to s ohledem na aktuální inflaci a výrazný nárůst cen energií. Hlavní částí výdajů jsou neinvestiční příspěvky na zajištění přeneseného výkonu státní správy, městskou částí zřízeným příspěvkovým organizacím, pečovatelské službě, podpora volnočasovým organizacím působícím na území městské části v podobě dotací (například v podobě aktuálně vyhlášeného dotačního řízení), náklady na činnost knihovny a místní správy, zastupitelstva, a to včetně IT služeb. 

K nejvýznamnějším investičním projektům letošního roku patří dokončení lávky přes Berounku, zahájení nástavby mateřské školy na náměstí Osvoboditelů a úprava dočasných prostor pro správní činnosti úřadu kvůli předpokládanému zahájení výstavby Centra Radotín a nezbytné demolice objektu č. p. 21. Právě k novému radotínskému centru byla na zastupitelstvu vznesena řada dotazů ze strany přítomných občanů i zastupitelů. 
Zveřejněno: 07.02.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 842 x