Ve Velké Chuchli se cvičilo na povodně

Téměř šest desítek hasičů, vojáků a dalších záchranářů trénovalo ve Velké Chuchli výstavbu mobilních prvků protipovodňové ochrany, které zahrnuje celkem 895 kusů hradidel a také hráze z pytlů s pískem. Délka postavené stěny dosahovala 247 metrů. Cvičení si nenechal ujít ani primátor Prahy Bohuslav Svoboda.

Akci společně přichystal Odbor bezpečnosti Magistrátu hl. m. Prahy s městskými částmi Velká Chuchle a Praha 16 (Radotín). Mobilní protipovodňové stěny stavěli především dobrovolní hasiči ze Zličína, Řep, Nebušic, Libuše, Chodova, Satalic a Písnice. 

„V oblasti Velké a Malé Chuchle se dosud podobné cvičení neuskutečnilo. Proto bylo nutné po loňském nácviku stavby protipovodňových stěn v Radotíně vyzkoušet letos také ochranu městské části Velká Chuchle,“ říká Karel Hanzlík, předseda Bezpečnostní rady správního obvodu Praha 16, do kterého Velká Chuchle patří.

Cvičení stavby protipovodňových opatření ve Velké Chuchli, 27. -28.5.2023
Cvičení ve Velké Chuchli si nenechal ujít ani primátor Prahy Bohuslav Svoboda a Karel Hanzlík, radotínský starosta a předseda Bezpečnostní rady správního obvodu Praha 16; 27.5.2023

„Vzhledem k nedávným zkušenostem, které Praha se záplavami má, jsou tato protipovodňová cvičení mimořádně důležitá, v ostražitosti nesmíme polevovat. A jsem rád, že je hlavní město připraveno, jak se ukázalo i před měsícem při preventivním zavedení protipovodňových opatření na Čertovce,“ říká primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda.

Cvičení ve Velké Chuchli mělo za úkol prověřit čas nutný k výstavbě stěn, stav pevných částí protipovodňové ochrany, proces výstavby protipovodňových hrází z pytlů s pískem nebo správnost nastavení krizové komunikace. Cvičení ověřovalo také počet osob potřebných pro celou akci.

Zveřejněno: 02.06.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 727 x