Burčákobraní, 14.9.2019

Fotografické momenty ze sobotní akce s burčákem, vínem, Hradišťanem s Jiřím Pavlicou a Markétou Fassati, kapelami Together a Lucie revival. Děkujeme všem návštěvníkům i účinkujícím! 

V pohodové atmosféře se v sobotu 14. září uskutečnil další ročník Radotínského Burčákobraní. Kromě burčáku a vína se nezapomnělo na dobré jídlo a samozřejmě i hudbu.

Asi nejočekávanější kapelou byl Hradišťan a Modlitbu za vodu (Voda má) si s Jiřím Pavlicou zanotovalo celé náměstí Sv. Petra a Pavla. Velkým překvapením byla i přítomnost světově známé sopranistky Markéty Fassati, kterou známe pod dívčím jménem Mátlová. Čerstvá radotínská občanka si s Hradišťanem zazpívala moravské lidovky a světová premiéra byla na světě.

Každý rok na Burčákobraní nechybí soutěž, během níž lidé hodnotí, jak jim chutnal burčák od jednotlivých vinařů. V letošní soutěži opět vyhrálo Vinařství Bisenc Bzenec, druhé místo obsadila Výzkumná stanice vinařská z Karlštejna. Ta se  letos akce zúčastnila poprvé a hned se stala skokanem roku. Bronz získal pan Dwořáček z Valtic. Hlasující mohli vyhrát poměrně hodnotné ceny i kvalitní vína. Výherce losoval Karel Hanzlík, starosta Městské části Praha 16 s ředitelkou Nadačního fondu Pink Bubble Martinou Mecerovou. Této nadaci, která pomáhá mladým lidem s rakovinou, bylo možné po celou dobu konání Burčákobraní věnovat jakýkoliv finanční obnos.

Nezapomnělo se ani na dětské účastníky, pro které byla v divadelním stanu připravena pohádka.

Netradiční spojení rocku s akustickými prvky a houslovým kvartetem předvedla skupina Together a závěrečnou tečkou za letošním Burčákobraním udělaly nesmrtelné skladby v podání kapely Lucie revival.

Příští rok zase naviděnou! 


Radotínské Burčákobraní, 14.9.2019


Zveřejněno: 16.09.2019 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 3709 x