Slovo místostarosty

Vážení spoluobčané,

Místostarosta Miroslav Knotek
rád bych Vás jménem Městské části Praha 16 přivítal v novém roce 2020, který tu máme za okamžik. Co nás především čeká?

V březnu se naplno rozběhne dlouho připravovaná optimalizace železniční tratě, která výrazně ovlivní život v Radotíně. Zrekonstruovaná trať, která propojila Prahu a Plzeň v roce 1862 a pro Radotín znamenala zásadní historický rozvoj, přinese obrovský bonus v podobě bezpečnosti, snížení hluku, dočkáme se bezbariérového a po všech stránkách moderního nádraží a celkově vzroste kultura cestování.


Novoroční noviny jsou věnovány dalšímu fenoménu, který ovlivňuje společenské dění v Radotíně. Historie zdejšího sportu je spojena se založením Sokola Radotín v roce 1888 a od vzniku Československa se píše i historie jednotlivých oddílů a sportovních odvětví. Ve 20. letech minulého století se tu začal hrát fotbal, tenis, volejbal, nohejbal a první krůčky dělala atletika.

Ve 30. letech se přidal stolní tenis, během 40. let i basketbal a kanoistika. V 70. letech následovaly kuželky, badminton, softbal a v roce 1980 lakros. Svou historii u nás má i lední hokej, gymnastika, kulturistika, národní házená, judo, karate, cyklisté nebo šachy. Nesmím zapomenout na junák a turisty.

Široká nabídka sportů dělá Radotín výjimečným místem, na které mohou být Radotíňáci právem pyšní. Sport a spolky vytvářejí v naší městské části komunity a zázemí, které sbližují obyvatele a pozitivně ovlivňují jejich budoucnost v duchu „prostředí vychovává“. Za to bych rád poděkoval všem, kteří pracují ve vedení jednotlivých organizací. A samozřejmě také trenérům a cvičitelům věnujícím svůj osobní čas ve prospěch dětí a mládeže.

Přeji všem radotínským občanům hodně úspěchů, zdraví a štěstí v roce 2020!

Miroslav Knotek
1. místostarosta Městské části Praha 16
Zveřejněno: 31.12.2019 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2044 x