Příběhy našich sousedů

Ve čtvrtek 18. dubna od 16.30 hodin se v aule Základní školy Praha – Radotín uskuteční závěrečná prezentace projektu Příběhy našich sousedů. Deset žákovských kolektivů ze sedmi škol představí osudy lidí ze svého okolí, jejichž životy významně ovlivnily dějinné události 20. století. 

Radotínskou školu bude reprezentovat tým z 8.D. s příběhem paní Drahuše Stříhavkové, jejíž rodina se v 50. letech minulého století musela vyrovnat s nuceným vystěhováním a zabavením majetku. 

Příběhy našich sousedů, 18.4.2024

Během programu bude možné slyšet i další žáky osmých a devátých tříd. Ať už ze sousední zbraslavské základní školy Vladislava Vančury a Charlotty Masarykové z Velké Chuchle, vystoupí i týmy z Poberouní. Do Radotína ve čtvrtek 18. dubna dorazí studenti ze základních škol z Černošic, Řevnic a berounských základních škol Jungmannova a V Zahradách. 

Žáci mapovali životní osudy pamětníků od září loňského roku. Natáčeli jejich vyprávění, dohledávali historické dokumenty a na sedm měsíců se stali skutečnými dokumentaristy. Z informací, které se jim podařilo získat, nakonec vytvořili reportáže.
Vloženo: 15.04.2024 – Jana Hejrová, DiS.   |   Zveřejněno: 17.04.2024 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 284 x