Slavnostní předání policejní služebny

Do prostor nově postaveného centra Koruna se budou v nejbližší době stěhovat policisté. Služebnu, která poskytne zázemí až 40 policistům, slavnostně předal náměstek pražského primátora Petr Hlubuček a Karel Hanzlík, starosta Městské části Praha 16 se svým zástupcem Miroslavem Knotkem.

Akce se v pátek 1. října zúčastnil ředitel krajského ředitelství Policie ČR hlavního města Prahy brigádní generál Tomáš Lerch, pověřený ředitel obvodního ředitelství Praha II. plukovník David Körner a další zástupci městských částí správního obvodu Praha 16. 


Předání objektu Policie ČR, 1.10.2021
Slavnostní přestřižení pásky od nového objektu Policie České republiky. Ta bude nově za kulturním střediskem (ale vchodem z Karlické ulice). Zleva radotínský starosta Karel Hanzlík, Tomáš Lerch, ředitel krajského ředitelství Policie ČR hlavního města Prahy a Petr Hlubuček, náměstek pražského primátora pro bezpečnost. 



Ve vnitrobloku za kulturním střediskem na náměstí Osvoboditelů vznikla polyfunkční stavba, jeden ze čtyř objektů je určen ochráncům zákona. Náklady na stavbu činily 42 milionů korun, Hlavní město Praha poskytlo dotaci 34 milionů Kč. Do nové služebny v centru Radotína se policisté přestěhují z nevhodných prostor ve Výpadové ulici, která byla vzhledem ke své poloze pro občany složitě dostupná.

„Je skvělé, že se v relativně krátkém čase podařilo řešit přesunutí Místního oddělení Policie ČR v Radotíně z nevyhovujícího privátního objektu, který byl komplikovaně dostupný veřejnosti a silně zasažena povodněmi v roce 2002 a 2013 do nového, moderního objektu v centru Radotína. Je to díky podpoře především hlavního města Prahy a náměstka primátora Petra Hlubučka, který v rámci navržené koncepce rekonstrukcí a výstaveb služeben městské a státní policie poskytl převážnou část účelových prostředků pro naši městskou část právě na výstavbu nové služebny, která zajistí moderní a důstojné prostředí pro výkon služby více jak třem desítkám policistů, kteří vykonávají činnost v rámci správního obvodu Prahy 16,“ řekl radotínský starosta Karel Hanzlík.
 
„Vážím si práce Policie České republiky stejně tak jako ostatních složek integrovaného záchranného systému. Pandemie ukázala, že právě tyto složky jsou ty, které drží společnost nad vodou a jsou pro nás nepostradatelné. Proto jsem rád, že policistkám a policistům mohu za město tuto službu vrátit aspoň kvalitním zázemím v podobě nově zrekonstruované služebny,“ uvedl náměstek hlavního města Prahy pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček. 
 
Nová policejní služba bude přístupná z Karlické ulice, v dosahu městské hromadné dopravy. Nachází se v sousedství dobrovolných hasičů, občané zde najdou například 24hodinovou stálou službu, tzv. operační centrum.

Místní oddělení Policie České republiky vykonává pořádkovou službu pro správní obvod Prahy 16, pro Radotín, Zbraslav, Lipence a Lochkov. 


Zveřejněno: 04.10.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2361 x