Nová Koruna před dokončením

V pondělí 23. srpna navštívil stavby v areálu radotínské Koruny radní hlavního města Prahy Vít Šimral. Komplexem nových budov ho provedl radotínský místostarosta Miroslav Knotek.
 
Všechny práce v areálu nově rozšířených městských budov za stávajícím Kulturním střediskem Koruna finišují, již začátkem září by měla proběhnout kolaudace a koncem září oficiální otevření klíčové části Kulturně-komunitního centra Koruna (KKC). Společně s ním budou připraveny k nastěhování další součásti areálu, tedy nová služebna Policie České republiky, Dům na půli cesty a nová budova místní Základní umělecké školy Klementa Slavického (ZUŠ). Právě kvůli dokončování posledně zmiňované stavby přijel do Radotína 23. srpna pražský radní Vít Šimral, který má v gesci mj. školství na celém území metropole.

Pražský radní Vít Šimral na návštěvě nové Koruny, 23.8.2021
Pražského radního Víta Šimrala na stavbě nové Koruny doprovázel radotínský místostarosta Miroslav Knotek, 23.8.2021

Pražského radního uvítal a areálem nejen nové ZUŠ, ale též dalších součástí provedl místostarosta Městské části Praha 16 Miroslav Knotek. Host shledal, že budovy už jsou těsně před dokončením, dodělávají se pochozí plochy, vnitřní stavební vybavení, do prostor KKC – především kavárny a informačního centra – se montuje nábytek či v prostorech umělecké školy je již nainstalované velkoplošné zrcadlo pro baletní obor. Rovněž nádvoří dostává konečný vzhled v podobě velkoformátových dlaždic či kamenného obložení stěn. 
 
Soubor investičních celků financovaný ze zdrojů evropských fondů, hlavního města Prahy i vlastního rozpočtu radotínské radnice bude stavebně dokončen v září a již od začátku října by měly být v provozu první prostory pro širokou veřejnost, zejména v rámci komunitních aktivit.


Zveřejněno: 24.08.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 2651 x