Poděkování za rok 2021 s MAP II. Praha 16

Rok 2021 pomalu končí, a proto bych ráda poděkovala všem, kteří se podíleli na realizaci projektu MAP II. Praha 16. I přes obtížné podmínky a omezení spojené s probíhající epidemií, se nám podařilo v projektu podpořit aktivní spolupráci zapojených škol a dalších subjektů.

Podporujeme pravidelné setkávání ředitelů a členů pracovních skupin, a to včetně setkání s odborníky z praxe. Na podzim jsme se vydali na první výjezdní ředitelské setkání, které bylo spojeno s návštěvou základní školy v Mnichovicích a Struhařově. Všichni zúčastnění se shodují, že tato forma výměny zkušeností má velký význam a přináší mnohé inspirace pro vlastní praxi. Přínos spatřujeme i v tom, že mají ředitelé dostatek prostoru na společnou diskusi, který je v běžném pracovním týdnu téměř nemožné vyčlenit.

Na základě definovaných potřeb ze strany zapojených škol jsme realizovali několik odborných seminářů pro pedagogy, například intenzivní akreditovaný kurz formativního hodnocení nebo školení komunikačních dovedností pro učitelky mateřských škol. Díky řadě on-line workshopů se nám daří zapojit i rodiče. Řada z nich již aktivně sleduje průběh realizace a také se přihlásili k odběru pozvánek na akce MAP. Snažíme se reagovat na zpětnou vazbu na poptávaná témata. I díky tomu se i tyto akce MAP II. Praha 16 těší velké účasti.

Velice si cením skutečnosti, že i v závalu administrativy, karantén, testování, se vždy setkávám se vstřícným přístupem ze strany ředitelů a pedagogů, kteří se neustále snaží pracovat na svém rozvoji a zlepšení podmínek pro vzdělávání našich dětí. Projektu MAP II. Praha 16 přeji další akční rok, těším se na další inspirace a přeji všem pevné zdraví a vnitřní pohodu v roce 2022.

Iva Houserová
Koordinátorka spolupráce/implementace
MAP II. Praha 16

Přání MAP II. Praha 16 2021
Zveřejněno: 21.12.2021 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1028 x