Svěcení jara s Jaroslavem Svěceným

Svěcení jara je koncert houslového virtuosa Jaroslava Svěceného. Do svého pořadu In The Sign Of Tango si pozval Ladislava Horáka, akordeonistu a hráče na bandoneon. V příjemné kombinaci těchto hudební nástrojů zazní jižanské rytmy skladeb od Astora Piazzolly, Richarda Galliana nebo Ángela G. Villolda.

Akce se uskuteční ve velkém sále Kulturně komunitního centra Koruna v neděli 26. března od 19.00 hodin. Vstupenky je možné zakoupit buď on-line na webu www.ukoruny.cz nebo od pondělí do středy od 16.00 do 18.00 hodin v centru Pod jednou střechou. Cena vstupenky je v předprodeji 250 korun, na místě 300 Kč.

Jaroslav Svěcený je jedním z nejvýznamnějších a nejznámějších současných českých houslistů. Studoval na Pražské konzervatoři a Akademii múzických umění u profesorů Františka Pospíšila a Václava Snítila. Vzdělání dovršil mistrovskými kurzy u světových virtuosů Nathana Milsteina a Gidona Kremera. Je považován za proslulého popularizátora houslové hry. Natočil 44 CD a DVD s díly světových a českých autorů. Mnohé z nich byly oceněny jako zlaté i platinové. 

Jaroslav Svěcený
Foto: sveceny.cz
Koncert houslového virtuosa Jaroslava Svěceného se bude konat v radotínské Koruně v neděli 26. března. 
Foto: sveceny.cz

Ladislav Horák je absolventem Pražské konzervatoře a Západočeské university v Plzni u profesora Jaroslava Vlacha. Natočil nebo se podílel na desítce kompaktních disků. Reprezentuje českou akordeonovou školu v mezinárodních organizacích, jeho specializací je interpretace hudby argentinského mistra „tanga nueva“ Astora Piazzolly.

Pozvánka na Svěcení jara s Jaroslavem Svěceným, 26.3.2023

Pozvánka na koncert Jaroslava Svěceného, 26.3.2023 (pdf)
Vloženo: 15.03.2023 – Jana Hejrová, DiS.   |   Zveřejněno: 23.03.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 900 x