Havelské posvícení přineslo zábavu a veselí

Větru, ani dešti se poručit nedá. A přes letošní Havelské posvícení v Radotíně se přehnala snad všechna roční období, od sobotních letních teplot, přes silný vítr, který odnášel plachty některých stánků, chladnou neděli až po deštivý konec. Ale přesto všechno můžeme s jistotou říct, že pětadvacátý ročník se o víkendu 14. a 15. října 2023 . 

Na dvou pódiích se vystřídala plejáda umělců, někteří návštěvníci přišli jen tak na trh, jiní za zábavou, velkým lákadlem byl i burčák a víno, svařák nebo piva různých značek, místních i přespolních, a pochopitelně i nealko nápoje, lahůdky, sladké či dokonale posvícenské. 

Havelské posvícení, 14. - 15.10.2023
Kapela YoYo Band obsadila hlavní stage u radnice. Diváky neodradil ani silný déšť.

Sobotní krev rozproudil nejprve Bandarend s trampskými a folkovými písničkami a YoYo Band s Richardem Tesaříkem a nejznámějšími hity. Náměstíčko před školou se zaplnilo před parádním koncertem Ivana Hlase, oslnili pánové z kapely Míchačky betonu s takovými bardy jako je Tony Smrčka, zakladatel skupin Abraxas a Žlutý pes, a Joe Karafiát, kytarista, který hrál v kultovních formacích jako je The Plastic People of the Universe nebo Garage. Skvělé kousky předvedl revival Miro Žbirky Meki Tribute a ABBA World revival. Na posvícení přijela i delegace z partnerského města Burglengenfeld se starostou Thomasem Geschem a kapelou Village´n´Town složené se zaměstnanců bavorské radnice.

Své publikum si našlo i druhé pódium, kde vystupovaly děti z radotínské mateřské školy, Petrklíče, školky Jeden strom, breakaři a dětský soutěžní tým z Fantasy DC, worskhop hip hopu Elements crew, karatisté ze Shikukai, různé spolky s pohádkami jako Divadlo Studna, Kasperle nebo Liberta. Obrovský úspěch zaznamenali bubeníci z místní zušky. Nechyběli šermíři, chůdaři nebo velká pouť a kolotoče u Ondřeje. 



Po celý víkend byla otevřená i knihovna v Loučanské ulici, kde probíhal i knižní bazar nebo soutěže pro dětské čtenáře. Návštěvníci si tu také mohli koupit nejrůznější upomínkové předměty z Havelského posvícení. 

A stánky? Rovných 95 kousků zaplnilo ulice okolo radotínské radnice. Byly plné jídla a pití pro zahřátí, řemeslných výrobků od prověřených výrobců a širokým sortimentem. 
Zveřejněno: 20.10.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 508 x