Diskutovalo se o školství

O budoucnosti českého vzdělávání diskutovali pedagogové místní základní školy a zástupci ze škol ze správního obvodu Prahy 16 s Renátou Zajíčkovou, poslankyní a členkou sněmovního výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, která je zároveň také kantorkou a bývalou starostkou Prahy 5.

Beseda se konala 27. listopadu v aule základní školy v rámci projektu MAP III.  Předsedkyně podvýboru pro regionální školství a celoživotní učení při Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky Mgr. Zajíčková přijela na besedu na základě pozvání od zástupců radotínské radnice. 



Probírána byla aktuální témata, která rezonují českým školstvím. Jedná se nejen o digitalizaci přijímacího řízení na střední školy, které by mělo běžet novým způsobem ještě v tomto školním roce a platit tak pro současné žáky devátých ročníků. Řeč byla i o důvodech pondělní stávky učitelů, novelizaci hygienických norem a o jednotlivých krocích souvisejících s budoucí potřebnou reformou vzdělávacího systému České republiky včetně prodloužení povinné délky vzdělávání. 
Zveřejněno: 28.11.2023 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 445 x