Plaketa pražského policejního ředitele míří do Radotína

Radotínský starosta Karel Hanzlík převzal plaketu krajského ředitele pražské policie za přínos při budování partnerství a spolupráce s Krajským ředitelstvím policie hlavního města Prahy. Akce se uskutečnila na konci září v aule Národního památníku na Vítkově. 

Během tzv. služebního srazu byly uděleny medaile policejního prezidenta za věrnost i plakety krajského policejního ředitele plk. Petra Matějčka. Převzali je policisté a partneři, s nimiž pražská policie dlouhodobě spolupracuje. 

Ocenění udělené starostovi Karlu Hanzlíkovi souvisí s vybudováním nové moderní služebny místního oddělení Policii ČR v centrální části Radotína. Otevřena byla v listopadu minulého roku. Přestěhováním policejního sboru z problematické lokality záplavového území při Výpadové ulice se podmínky pro výkon služby policistů výrazně zlepšily. Dalším důvodem je Hanzlíkovo členství v Bezpečnostním výboru, který je poradním orgánem pražského zastupitelstva. „Cenu chápu jako výsledek týmové práce pro celý náš Radotín,“ připomněl Hanzlík. 

Mezi další komunální politiky, kteří ocenění obdrželi byli Václav Drahorád, starosta Prahy-Újezd, Petr Lachnit z Městské části Praha 5 a Markéta Štalmachová, ředitelka odboru bezpečnosti pražského magistrátu. Za Městskou policii hlavního města Prahy cenu dostal náměstek Ludvík Klema. Hostem slavnosti byla vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. 


Foto: Policie České republiky
Zveřejněno: 04.10.2022 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 1233 x